Verslag 4 maart- ouder/kind toernooi 2017

Verslag ouder/kind toernooi 2017

De inschrijving voor dit toernooi was wat moeizaam. Het ontbrak niet zo zeer aan animo, maar er was moeilijk aan kinderen te komen die tijd en zin hadden om mee te doen met de “ouwelui”. Maar bij die “ouwelui” lees de leden zelf, was er de wil en dus ook de weg gevonden en werden er waar nodig kinderen geruild of geleased.

Gelukkig voor Ed, onze wedstrijdsecretaris, want zo kon hij toch nog ’n aardig programma in elkaar flansen. Doordat erop het laatst iemand wegens ziekte had afgezegd, moest Ed zelf ook mee spelen. Dat was voor hem geen straf en omdat Piet hem assisteerde is dat ook goed gekomen. Het was heel leuk om te zien dat vooral de jongere kinderen enorm gegroeid waren en niet alleen in fysiek opzicht, maar ook in het badminton spel was er veel vooruitgang geboekt. Waarbij ik sommige ouderen niet te kort wil doen, want ook hier was er soms groot verschil met voorgaande jaren. Mede daarom ook waren er goede en spannende partijen te zien met geringe verschillen, waar je het soms niet zou verwachten.

Er zijn twee koppels die al hun wedstrijden hebben gewonnen. Uiteindelijk hebben Annet en Rodney met een klein verschil in punten gewonnen van een gelegenheidskoppel. Want Tiny had een jongere zoon geleased, zij speelde met Wim en eindigde als tweede. Grote verassing was de zoon van Yvonne, Edwin, die in een jaar tijd verbluffend veel beter was gaan spelen, jammer dat hij zo ver weg woont. Maar ook de dochter van Dogan was in meerdere opzichten gegroeid, net als Sophie de kleindochter van Jan. In het scoreverloop bij Suzanne en Elise was goed te zien dat er in de loop van de dag veel verbetering optrad. Zij was de jongste en hier bleek dat die kleinsten enorm veel opnemen.

De sfeer was als vanouds zeer gezellig en tijdens het toernooi zeer sportief en nadien zeker met een drankje en hapjes.
Ondergetekende mocht vanachter een goed gevulde tafel, met allerlei lekkers de uitslag bekend maken. Voor die hapjes en drankjes moeten we de dames van de activiteitencommissie bedanken. Zij hadden ook voor de “kinderen” een attentie mee gebracht in Paas-sfeer.
En natuurlijk ook dank aan Ed voor het vele werk vooraf, maar ook die dag is hij druk, met alles op de computer. Mede daardoor kunnen we deze uitvoering van het toernooi als zeer geslaagd beschouwen.

Piet van der Zwaan