Kersttoernooi 2017

Met de kerstgedachte in het achterhoofd…

Als je in de maand december in de Veste in de achterste kleedkamer de geuren van Glühwein opsnuift weet je: BC-Bornholm viert z’n jaarlijks Kersttoernooi. Maar voordat deze wijn glühwein genoten kan worden moet er wel eerst stevige inspanning worden geleverd. En zo ook dit toernooi. Jeremy had zich opgeworpen een spelschema op te stellen. Met het niet geringe aantal deelnemers van 28 was hij goed aan de slag gegaan. Iedereen moest/mocht 5 partijen spelen. Duur van elke partij was 12 minuten. Nadat Andre het toernooi had geopend en de eerste wedstrijdstrookjes door Ed en Theo waren uitgereikt konden de eerste 3 partijen beginnen.

Het uiteindelijk aantal deelnemers bleek op 26 te komen waardoor dus invallers voor de open plekken werden gezocht en gevonden. Het toernooi verliep vlot. Schrijver dezes ervoer de partijen gelijkwaardig hetgeen de wedstrijdspanning ten goede kwam. Ook andere deelnemers lieten soortgelijke ervaringen horen. Door Jolanda werden volop plaatjes geschoten. We zullen deze fraaie beelden vast op de website terug kunnen vinden. Wat ook altijd leuk is: kijkers bij een toernooi. Paulien en Marjolijn lieten zich weer zien. Ze zijn beide ex-lid maar hopelijk komen ze nog eens in een situatie dat ex weggelaten kan worden. En ook Theo van Doren kwam kijken en bracht zijn beloofde pakje roomboter mee. Hij is wezen proefspeler en had zich voor dit toernooi aangemeld maar helaas raakte hij geblesseerd. Ook de echtgenoot van Hong kwam, met hun baby in de wagen, gezellig even binnenrijden.

Al tijdens de eerste partijen werd ‘die ene kleedkamer’ door Marja, Susanne en Desiree ingericht als hapjes en drankjeskamer. Gezellige verlichting werd aangebracht en alle door onszelf meegebrachte lekkernijen uitgestald. Het oogde als een kleurrijk geheel. De inbreng was weer niet gering. Hulde hiervoor aan alle deelnemers. Degenen die al een paar partijen hadden gespeeld stilden hun trek met kerstbrood en andere hapjes en de dorst met sapjes. Die gezellige sfeer had ook een koppel nieuwe leden ervaren. Gevraagd naar hun eerste Kersttoernooiervaring was het antwoord: “Leuk, gezellig, wanneer is het volgende evenement?”

Maar ook tijdens dit gezellige toernooi tikt de klok door en kwam het moment dat de laatste spelers de baan afkwamen. De mannen bij de laptop lieten deze de einduitslag berekenen en de printer spuugde even later de resultaten uit.
De hoge bar werd de zaal ingereden en vol gezet met drankjes en hapjes die nog resteerden. Het podium-moment brak aan en Andre reikde de prijzen uit. Bij de dames ging Marja met de hoogste eer strijken. Ze werd gevolgd door Jose en Desiree. Bij de heren ging (na herberekening) Rob met de 1e prijs naar huis. Ed werd 2e en Fred 3e. De winnaars werden beloond met een leuk prijsje.

Na nog gezellig onder klanken van sfeermuziek met elkaar nagebabbeld te hebben werd alles opgeruimd. Net voor één uur verlieten we het gebouw. Het bestuur was zo verstandig geweest de huur tot dit uur te verlengen en dat bleek dus hard nodig.
Al met al een zeer geslaagd Kersttoernooi waar we met voldoening en plezier op terug kunnen kijken.

Jan de Waaij
Bekijk hier de foto’s.