KERST TOERNOOI 2018

Kerstoernooi 2018

Zoals gebruikelijk was het weer een feestje op 15 december in sporthal De Veste. Onze wedstrijdsecretaris had zijn laptop en printer mee genomen met het kant en klare programma voor de wedstrijden. De andere deelnemers hadden ingetekend voor kerstbrood, kaas , worst, salades of ander lekkere hapjes. Voor de wedstrijden helpt iedereen met het inrichten van de zaal en de kleedkamer.

Zo moesten er drie klaptafels worden uitgezet en gedekt met al dat lekkers. De nodige electrakabels uitgerold en de kerstverlichting op gehangen. Het klinkt allemaal heel simpel en dat is het ook, maar de kleedkamer was als zodanig niet meer herkenbaar en omgetoverd tot een sfeervol geheel.

André opent het toernooi met enige informatie en er kan worden gespeeld, na het tossen. Ed heeft het programma zo ingedeeld dat de heren, zowel als de dames naar sterkte zijn op gesteld. Daardoor zijn de uitslagen niet voorspelbaar en de spanning aanwezig in sportieve strijd. Er worden drie ronden gespeeld van steeds drie wedstrijden. Vanwege enige absenties moeten sommige mensen invallen, maar dat doet men graag. Ook de nieuwe leden hebben het als prettig ervaren en het was goed om te zien dat zij zich goed thuis voelen bij ons clubje.
Tijdens, maar vooral na de partijen deed men zich te goed aan de hapjes en drankjes. Na de prijsuitreiking door de voorzitter, waarbij de 1e prijs bij de dames ging naar José, zij had alle wedstrijden gewonnen. Bij de heren waren dat er twee, waarvan de een helemaal niet had gespeeld door afwezigheid, maar de echte winnaar was Jeremy. Voor de afwezige Simon hadden zijn invallers voor de winstpartijen gezorgd. Toen de netten waren opgeborgen en er een kring was gevormd konden de flessen worden ontkurkt en werd het nog gezelliger.

Ik wil graag afsluiten met iedereen te bedanken voor het slagen van dit feestje en met name de wedstrijdsecretaris en de feestcommissie. Samen vormen zij de gezelligste club van Hoofddorp.