BC Bornholm op bezoek bij de boer

Golfen… dat kunnen we ook!

Wat is de gezelligste club van Hoofddorp zonder de activiteiten commissie? Wij kunnen ons daar niets bij voorstellen, want zonder deze dames, was het op zaterdag de 17e juni niet zo geslaagd. Wat ik zeker weet, is, dat de leden die er, om wat voor reden dan ook, niet bij konden zijn niet zo hebben gelachen als wij die dag. Iedereen weet dat het golfen een ietwat elitaire sport is. Wij weten nu ook dat het boerengolf een meer proletarische variant betreft en in ons geval een zeer ludieke vorm. Sommigen hebben het ook niet zo nauw genomen, met de uitslagen en er een eigen manier van puntentelling op na gehouden. Zodoende heeft er niemand gewonnen, maar ook niemand verloren.

De boer heeft het spel niet zelf uitgevonden, maar wist ons veel te vertellen en een van de belangrijkste dingen vond hij om ons uit te leggen hoe we de bal weer uit de sloot konden vissen, zonder kans op de verdrinkingsdood in de prut. Hoe we de bal in de sloot konden werken, hebben we zelf uitgevonden die middag. Bij de eerste slag van Felix, vloog het klompje door de lucht achter de bal aan, met nog een deel van de steel, terwijl hij nog een stukje steel in de hand hield. Ter informatie; “ de clubs” bij het boerengolf bestaan uit een klompje aan een steel, waarmee je bal (ter grootte van een handbal) in “the hole” bestaande uit een in de grond ingegraven emmertje moet slaan.
André wilde de reactie van de koeien uitproberen, in navolging van de boer, die had verteld; niet bang te hoeven zijn van die beesten, als je ze maar zo laag mogelijk zou benaderen. Hij was dus in tijgersluipgang naar die koeien geslopen. Het was echt geen gezicht en dat vonden die koeien ook, want die zagen hem aan voor een heel vreemd soort slang met een pet op zijn kop. Waardoor die wel bang werden. Voordat we de wei in gingen hadden we te drinken besteld, maar waren toch verbaasd, dat de boer met een zeer oude trekker de wei in reed, met een houten huisje aan de haak, die ons zodoende ons drankje kwam presenteren. Hij was zeer onderhoudend gezelschap gedurende deze pauze en vertelde veel over zijn bedrijf en hoopte dat zijn zoon, die er bij was, ook zoveel plezier zou beleven in deze vorm van de veehouderij. Als de boer dit stukje had geschreven had het veel leuker uitgepakt, denk ik. Wij hebben genoten van zijn praatjes en het spel, waarbij het wel belangrijk bleef om de vlaaien te vermijden in de hitte van de sport.

Na de tiende hole zijn we, in de warme auto’s weer naar de tuin van Desiree en Jaap gereden. De stemming zat er goed in en werd alleen maar beter door de nodige drankjes en hapjes. Maar toen Desiree de BBQ ging aanzetten, dit was een complete buitenkeuken, onder een nieuw aangelegde afdak. Het werd steeds gezelliger en het smaakte prima wat zij van het rooster en de plaat afhaalde, net als de salades die in de kamer voor het grijpen stonden.

Tijdens de barbecue kwamen we, in groepjes meer te weten van het privéleven van elkaar. Zo was het leuk om te horen dat bijv. Annet en Desiree heel veel raakvlakken hadden in hun werk, wat zij niet van elkaar wisten. Ook wisten de wat oudere leden leuke en interessante dingen te vertellen uit de geschiedenis van onze club. Kort samengevat was het weer goed geslaagd en zijn we iets meer tot elkaar gekomen. Ik weet niet hoe laat de laatste huiswaarts is vertrokken, want zelf ben in tegen elven vertrokken. Iedereen een heel fijne vakantie gewenst en tot 6 september voor het nieuwe seizoen.

Groet van Piet.